Mocht u uw woning willen verkopen dan is het altijd een goed idee om wat ruimtes in de woning te verbouwen. Renovaties kunnen uw woning meer als een thuis laten voelen en als u het de renovaties goed aanpakt kunnen ze de waarde van uw woning verhogen. Cosmetische renovaties zullen wellicht minder goed helpen met het verhogen van de waarde van uw woning dan andere renovaties. Welke renovaties wel helpen bij waarde verhoging van uw woning? Dat bespreken we hieronder.

Renovaties die helpen bij het verhogen van de waarde van de woning

Hier onder zullen we u wat tips geven over welke renovaties er voor kunnen zorgen dat de waarde van uw woning wordt verhoogd. Let er wel op dat als de renovaties niet goed worden uitgevoerd dat ze dan ook negatieve gevolgen kunnen hebben voor de waarde van uw woning. 

Verbouwen van de keuken

Zodra een keukenrenovatie goed is uitgevoerd zal dit zeker bijdragen aan waarde verhoging van uw woning. Denk bij het verbouwen van de keuken bijvoorbeeld aan het vervangen van de keukenkastjes, het vervangen van de wasbak en de kraan, een nieuw fornuis of een nieuwe koelkast. Bij het verbouwen van de keuken is het belangrijk om te weten wat de doelgroep voor uw woning is. Zijn dat voornamelijk ouderen, dan kunt u hier rekening mee houden door bijvoorbeeld de lichtschakelaars lager te plaatsen of de werkbladen beter toegankelijk te maken voor mensen met verminderde mobiliteit.

Zodra u de keuken gaat verbouwen is het verstandig om klein te beginnen. Vervang bijvoorbeeld eerst alleen de kraan of de deurknoppen. U kunt in plaats van de keukenkasten te vervangen er ook voor kiezen om ze te (laten) verven, of om de keukendeuren te laten ‘wrappen’, het bestickeren van de keukendeuren. Beide opties zullen er voor zorgen dat de keuken een volledig nieuwe uitstraling krijgt.

Badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie is, naast het renoveren van de keuken, een van de meest populaire projecten voor het verbeteren van een woning. Denk bij een badkamerrenovatie bijvoorbeeld aan het vervangen van een oude wasbak of oud sanitair. U kunt ook de verlichting in de badkamer vervangen, of een volledige nieuwe vloer laten leggen. Al deze punten zullen u veel waar voor uw geld geven, en geven de badkamer een moderne uitstraling. 

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een volledig nieuwe badkamer te laten plaatsen, maar bedenk u dan wel goed of de kosten het waard zijn ten opzichte van de waarde verhoging van uw woning.

Bouw een veranda

Wilt u graag meer ruimte creëren in uw woning, maar heeft u niet het budget om de woning te laten verbouwen? Dan kunt u er aan denken om een veranda te laten bouwen. De reden om een veranda te bouwen is zodat het woonoppervlak van uw woning wordt vergroot, tegen niet al te hoge kosten. U kunt er voor kiezen om een veranda te bouwen die open is, maar u kunt er ook een serre van maken, dan heeft u een veranda die volledig is omsloten door glas. 

Maak de woning meer energiezuinig

Wat u ook kan helpen bij de waarde verhoging van uw woning is het beter isoleren van uw woning. Heeft u geen goede dakisolatie, zijn de kozijnen nog van hout, heeft u ramen met enkelglas of zijn er deuren in uw woning die tochten? Dan kan het heel goed helpen om hier mee bezig te gaan. Het vervangen van de raamkozijnen zal niet helpen bij het verhogen van de vraagprijs van uw woning, maar als u de oude kozijnen laat zitten kan dit er wel voor zorgen dat er minder hoog geboden gaat worden op uw woning.