Het kiezen van de juiste verf kan een grote invloed hebben op het succes van uw huisrenovatie. Doe het goed en uw huis zal comfortabel en gastvrij aanvoelen. Als u het verkeerd doet, kan het een tijd- en geldverspillende ramp zijn.

Deze eenvoudige tips helpen u bij het kiezen van de juiste kleur en afwerking voor uw interieur.

Algemene tips voor kleuradvies

Pak zoveel mogelijk voorbeeldpotten en test ze in de ruimte die je aan het decoreren bent, zodat je het effect van natuurlijk licht op de kleur kunt zien.

Gebruik een stuk voeringpapier of posterboard voor uw monsters, zodat u kunt zien hoe de kleur reageert in verschillende delen van de kamer.

Gebruik je favoriete schilderijen, accessoires en zelfs kleding als inspiratie.

Denk aan de sfeer van de kamer en zoek een bijpassende verfkleur – een eetkamer is een sociale ruimte, dus je kunt een gewaagde leuke kleur gebruiken.

Vind je finish

Verschillende afwerkingen kunnen ook een grote invloed hebben op het uiterlijk van uw afgewerkte kamer.

Matte verf


Als je op zoek bent naar een grote kleurdiepte en een manier om kleine imperfecties in je muren te verbergen, dan is matte verf de slimme keuze. De fluweelachtige textuur is perfect voor de meeste ruimtes, hoewel het moeilijk schoon te maken kan zijn.

Zijdeglans lak


Als u op zoek bent naar een afwerking met een glans, is satijnverf licht reflecterend en gemakkelijk af te vegen. Het is de perfecte keuze voor drukke omgevingen, zoals een nieuwe badkamer of keuken waar u een gemakkelijk schoon te maken laklaag wilt zonder een hoge glans.

Glanzende verf


Glanzende verf is zeer duurzaam en met een gemakkelijk te reinigen afwerking de slimme keuze voor ramen en deuren. Maar glans kan ook een grote impact hebben op een accentmuur of als streep tegen een matte muur.

Als u op zoek bent naar de perfecte verfkleur en afwerking voor interieuraanpassing, dan zijn Wonen Boxmeer de specialisten die u nodig heeft om uw huis er geweldig uit te laten zien. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.